GehandicaptenAdviesRaad (GAR)

door | zondag 24 maart 2019

Ze kwamen uitleggen wat je allemaal moet hebben in huis en hoe je je huis moet aanpassen. Eerst begonnen we met de groepjes verdelen. De helft van de groep ging naar buiten en de helft van de groep bleef binnen.

buiten

Als je naar buiten ging bleef je tot de pauze buiten. Naar de pauze wisselde je om met de binnen groep. Buiten had je twee banen: een baan was voor de blindenstok, dan moest je lopen met die stok en een bril op die helemaal zwart was. Met die bril op moest je de baan volgen. De andere baan moest je met een rolstoel/rollator of met krukken de baan volgen, dan had je pionnen waar je om heen moest rijden.

binnen

Je kon ook binnen bezig, daar had je ook twee dingen om te doen. Je had een tafel waar allemaal handige dingen op lagen en dan werd dat helemaal uitgelegd wat alles was. De andere tafel had je allemaal keuken dingen, dan ging in een rondje rond en als je aan de beurt was dan mocht je vragen wat het was en dan werd het uitgelegd wat het was. Bij de tafel waar de handige dingen lagen had je bijvoorbeeld een bal die rinkelt als je gooit en als je blind bent dan hoor je de bal aan komen.

Nout