Onze Schoolplaat

Deze prachtige plaat laat zien wat wij onder goed onderwijs verstaan. Wat onze uitgangspunten zijn en waar onze speerpunten liggen. Hoe wij tegen “leren” aankijken. Vanuit deze ‘Schoolplaat’  werken wij. We verbeteren ons waar nodig, we behouden wat goed is.

Wat we ook doen, we hebben altijd onze leerling, jullie kind, voor ogen en willen zorgen dat hij of zij het beste uit zichzelf haalt. Daarbij ondersteunen wij. Vandaar: Basis voor de Beste Versie van Jezelf!

Onze wijzers

Samenwijzer

Samen

(samenwijzer)

Leren doe je samen met je klasgenoten, ouders en leerkrachten. De mensen om je heen weten wat je nodig hebt om te worden wie jij graag wilt zijn. Je staat er dus nooit alleen voor. Je ontwikkelt en leert op je eigen manier. Wel zo fijn. Jij bewandelt je eigen pad. Je hoeft je niet te haasten. En je laat je niet afremmen. Jij staat immers aan het roer.

Je staat er niet alleen voor.

Samen met je klasgenoten op zoek naar waar je goed in bent. En waar je blij van wordt. Fijn als je dan een ‘maatje’ hebt. Je staat er dus nooit alleen voor. Maar jij als ouder ook niet. Samen met je kind en de leerkracht vorm je de gouden driehoek. Met elkaar halen we het beste uit jouw kind. Werk je bij ons op de Linderte? Dan maak je onderdeel uit van een hecht team. Samen maken we beslissingen. En je krijgt alle ruimte om je eigen talenten in te zetten. Samen worden we wijzer.

Zo geven wij dit vorm:

Plezier

(leerwijzer)

Natuurlijk leer je bij ons rekenen, lezen, taal en schrijven. Je hebt er immers de rest van je leven plezier van. Leren op een niveau dat bij je past is wel zo fijn. Sommigen leerlingen hebben iets meer uitleg nodig. En andere leerlingen gaan het liefst meteen aan het werk. Wat past bij jou? Hoe leer jij op je best? Bij ons leer je ‘leren’. Kun jij wel wat extra uitdaging gebruiken? Dan kun je terecht bij ons terecht, bijvoorbeeld in het Leerlab. Fijn, toch?

Dé basis om op een fijne manier te leren.

Wat heb je nodig om op een fijne manier te leren? Juist. Plezier. En plezier heb je als jij je ontwikkelt in een veilige omgeving. Hoe fijn is het als ouder, wanneer jij je kind met een gerust gevoel kunt achterlaten? En dat je kind uit school komt met mooie verhalen over wat hij allemaal heeft geleerd en gedaan. Of over de goede sfeer in de klas.
Een plezierige basisschooltijd. Dat wil toch iedereen? Wij zijn die plek. Bij ons kun je helemaal jezelf zijn. Een plek waar je kunt spelen met vriendjes en vriendinnetjes. We zijn een school waar we samen het leven ‘leren’ en ‘vieren’.

Leerwijzer

Zo geven wij dit vorm:

Eigenwijzer

Trots

(eigenwijzer)

Het gaat niet alleen om kennis. Jij bent zoveel meer. Bij ons leer je onder andere om weerbaar te zijn. Een eigen mening te vormen. Wat is waar? Wat is niet waar? Hoe voel ik me hierbij? Allemaal dingen die je tegenkomt in het leven. Maar je ontdekt ook je talenten. Waar ben je goed in? Waar word je blij van? We dagen je uit. Prikkelen zelfs. Want jij mag trots zijn op jezelf. Je bent goed zoals je bent.

Op jezelf. De ander.

Onze leerlingen zijn trots op hun succes. De ene dag is dat eindelijk die moeilijke rekensom begrijpen, de andere dag is dat drie keer over de bok kunnen bij gym. Als leerling kom je iedere dag thuis met jouw verhaal. Trots vertel je erover. Aan je ouders en vrienden. Hoe mooi is het als ouder, wanneer je de ontwikkeling van je kind ziet? Daar ben je toch trots op? Ook wij als leerkrachten zijn trots. Op ons vak en de onderzoeksschool. Ons leerlab, de kinderraad en de VierkeerWijzer school.

Zo geven wij dit vorm:

Onderzoekend

(wereldwijzer)

Daarom leren we je de wereld om je heen te begrijpen. Wij weten immers dat jij pas echt goed leert als je zelf ontdekt hoe dingen in elkaar steken. Wat komt er allemaal in het nieuws? Wat gebeurt er allemaal op social media? Kortom: we halen de wereld de school in. En we gaan met jou de ‘wijde wereld’ in. Je bent nieuwsgierig en kritisch. We zijn een onderzoeksschool. We doen constant onderzoek naar verbetering van ons eigen onderwijs. Je merkt het al: onderzoekend leren is echt ons ding.

Iedere dag nieuwsgierig naar onszelf, de ander, de wereld.

Die nieuwsgierige houding zit in ons DNA. Als leerling, ouder en team denk je na over wat morgen beter kan dan vandaag. We proberen graag nieuwe dingen uit. Gaat alles in één keer goed? Zeker niet. Fouten maken mag dus. Sterker nog: daar leren we alleen maar van. Bij ons op school leren we ‘leren’. Wat werkt voor mij? Hoe ontwikkel ik mij fijn? Maar ook leren we veel over de wereld om ons heen. Dat kan dichtbij zijn. Door na te denken over hoe je omgaat met klasgenoten, ouders en vrienden. Maar ook verder weg. Door op pad te gaan of mensen uit te nodigen in de school. Door te leren over bijvoorbeeld gebeurtenissen in andere landen tijdens de thema’s van VierKeerWijzer. Kortom: samen worden we wereldwijzer.

Wereldwijzer

Zo geven wij dit vorm: