Verjaardagen
Als kinderen jarig zijn, wordt daar in de groep aandacht aan besteed. Natuurlijk willen de kinderen ook trakteren. We willen niet op de stoel van de ouders gaan zitten en voorschrijven wat ze wel/niet mogen trakteren. De keuze van de traktaties vinden wij een verantwoording van de ouders.
We vinden het natuurlijk een goed idee, om het uitdelen van snoep zoveel mogelijk te beperken. Er zijn zoveel leuke, andere, gezondere traktaties! De kinderen wordt een speciale verjaardagskaart of boekenlegger aangeboden.
Als de leerkracht jarig is, wordt dat gevierd in de klas. De klassenouders regelen met de kinderen het versieren van het lokaal, het aanbieden van een cadeautje en wat er verder zoal geregeld moet worden.
Vervoer van kinderen
Het komt regelmatig voor dat een groep kinderen deelneemt aan een activiteit elders, bijvoorbeeld een excursie, een theatervoorstelling, een museumbezoek enz. In dergelijke gevallen wordt een beroep gedaan op ouders om voor het vervoer te zorgen. Voor de officiële regels voor het vervoer van kinderen in de auto verwijzen we naar de website van de ANWB.
Schoolreisje
Als het in de activiteitenplanning van de Oudervereniging is opgenomen gaan alle kinderen op schoolreis. De bestemming wordt in overleg bepaald. De organisatie is in handen van een commissie, die bestaat uit teamleden en leden van de oudervereniging. Het schoolreisje wordt bekostigd door de Oudervereniging vanuit de ouderbijdrage. De school is eindverantwoordelijk.
Schoolfoto’s
Eenmaal per jaar komt de schoolfotograaf. Van te voren ontvangt u hierover informatie. De afname van de foto’s is geheel vrijblijvend.
Acties
De school doet jaarlijks mee aan acties voor goede doelen. We doen o.a. met groep 7 mee met de kinderpostzegelactie.
In overleg met de Oudervereniging wordt meegewerkt aan een landelijke of gemeentelijke actie of houden we zelf een actie.
Merken van kleding
Als u de naam zet in dassen, mutsen, jassen en gymspullen kan zoekraken worden voorkomen.
Speelgoed
Wilt u uw kinderen geen speelgoed mee naar school geven. Het kan stuk gaan of zoek raken. Alleen op of de dag na de verjaardag van een kind en na Sinterklaas mogen kinderen uit de groepen 1 en 2 (één stuk) speelgoed meenemen.
Hoofdluis
Op elke school komt hoofdluis voor. Het is belangrijk om er alert op te zijn als ouders. Op school willen we proberen om hoofdluis zo vroeg mogelijk te signaleren en elkaar te informeren. Mocht u thuis hoofdluis ontdekken bij uw kind, vragen we u om dit direct te melden op school. We kunnen dan actie ondernemen. We plaatsen een bericht op klasbord om ouders te vragen hun kinderen goed te controleren op de aanwezigheid van neten en/of hoofdluis. De verantwoordelijkheid voor de controle en de behandeling van hoofdluis ligt bij ouders.