Belevingsavond Dyslexie

door maandag 2 maart 2020

Beste Ouders/Verzorgers, Leerkrachten, Ib’ers en andere belangstellenden

Hoe beleef je lezen en spellen als het niet vanzelf gaat, en hoe blijf je gemotiveerd?! 
Dat staat op 24 maart centraal op de dyslexiebelevingsavond die Driestar educatief verzorgt, onder leiding van regionaal actieve orthopedagogen-dyslexiebehandelaren. Ervaar wat het is om dyslectisch te zijn. We laten je ondervinden met welke uitdagingen jouw kind/leerling dagelijks om moet gaan, hoe het voelt als lezen en spellen moeizaam gaat.

De avond inhoudelijk
De belevingsavond staat in het teken van ervaren en ontmoeten. Eerst geeft één van onze dyslexiebehandelaren een korte uitleg over dyslexie. Daarna verandert de groep in een ‘klas’, waarin de dyslexiebeleving plaatsvindt. Na de beleving is er ruimte om met elkaar te reflecteren op het ‘dyslexiegevoel’. Hoe voelt het wanneer je niet goed mee kunt komen in de klas, wordt je daar lacherig van, of juist boos? 

Blijf je stug door ploeteren, of geef je de moed al op voor je begonnen bent? Veel ouders/verzorgers herkennen de emoties van hun kind bij zichzelf, maar hoe gaan de leerkrachten daar op school eigenlijk mee om? Met zoveel (ervarings)deskundigen in een ruimte worden er iedere avond weer goede tips en tricks uitgewisseld over het begeleiden van een kind bij dingen die lastig zijn. Aan het eind van de avond gaat iedereen een ervaring rijker naar huis!

Programma
19.00 – 19.30 uur inloop met koffie en thee
19.30 – 20.30 uur sprekers en presentaties waardoor de dyslexiebeleving tot stand komt
20.30 – 21.00 uur mogelijkheid tot vragen stellen en afronding

Aanmelden (deze uitnodiging is voor ouders/verzorgers, leerkrachten en ib’ers)
We zijn te gast KBS AOS de Linderte, Richterambtweg 1 te Raalte, die voor de ouderavonden nauw samenwerkt met Brede school de Rietkraag. Het bijwonen van deze avond is kosteloos. Bent je benieuwd geworden? Schrijf je in via het aanmeldformulier. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Anita Schuiling (06) 15899810.

We ontmoeten je graag op 24 maart!
Namens Driestar educatief (Via Socium Zorg en Onderwijs io van Driestar educatief),
Aniek Besten MSc, Dianne Bouwman MSc, Madelon Brinkers MSc, Tamara Geurtsen MSC 

p.s. Driestar educatief heeft geen wachtlijst voor diagnose – behandeling – dyslexie (Aanmelden voor dyslexiezorg)